Usluge Asfaltiranje

Asfaltiranje

OPIS TEHNOLOGIJE

OPIS TEHNOLOGIJE

Postupak polaganja asfalta koristi se za obnavljanje postojećih i/ili izgradnju novih prometnih površina. Asfaltni sloj predstavlja gornji/završni sloj prometnice a polaganju asfalta prethodi glodanje postojećeg asfaltnog kolnika i uređenje podloge ukolko se radi o postojećoj prometnici ili samo izvedba donjeg nosivog sloja i pripreme za asfaltiranje kada se radi o izgradnji nove prometne površine.

Polaganje asfalta primjenjuje se na mnogim vrstama prometnih površina (javnih i privatnih) koje između ostalog uključuju autoceste, ceste, staze/biciklističke staze, nogostupe, parkirališta, prilazne ceste, dvorišta i manje servisne prometnice. 

Asfaltni kolnički zastor je završni dio kolničke konstrukcije i može se sastojati od jednog sloja ili više slojeva a sama kvaliteta i trajnost izvedenog sloja uvelike ovisi o dobro pripremljenoj podlozi, dobrom projektnom rješenju i u konačnici izvedbom polaganja asfalta sukladno pravilima struke poštujući pritom sve prostorne i klimatske uvjete uz provođenje propisanih ispitivanja u tijeku i nakon izvođenja. 

STROJEVI KOJI SE KORISTE

STROJEVI KOJI SE KORISTE

FINIŠER VOEGELE SUPER 1803-3i

FINIŠER VOEGELE SUPER 1803-3i

FINIŠER VOEGELE SUPER 1803-3i

Finišer Voegele Super 1803-3i je najsnažniji finišer na kotačima kojeg karakterizira velika širina polaganja asfalta do 8 m, izvrsna pokretljivost i jednostavan transport na vlastitim kotačima.

Operativna težina stroja iznosi cca 19 000 kg.

Konačni izbor određenog modela finišera s kojim se polaže asfalta na određenoj prometnoj površini ovisi o zahtjevima i prostornim uvjetima svakog pojedinog gradilišta. 

 

MALI VALJCI - KOMPAKTNI

MALI VALJCI - KOMPAKTNI

MALI VALJCI - KOMPAKTNI

Mali kompaktni Hamm HD valjci različitih tipova i težina (1.500 - 4.800 kg) ovisno o zahtjevima svakog pojedinog projekta.

VELIKI TANDEM VALJCI

VELIKI TANDEM VALJCI

VELIKI TANDEM VALJCI

Veliki tandem Hamm HD+ valjci različitih tipova i težina (7.200 - 13.000 kg) ovisno o zahtjevima svakog pojedinog projekta.

Copyright © FREKOMOS d.o.o. 2018-2024
Web & SEO by NewArt Studio